Smalfilm(Super8) | BLIJF in BEELD

Smalfilm(Super8)


Welke soorten smalfilm kunnen overgezet worden?

Alle 8 mm formaten zoals Dubbel 8 ( Normaal 8)  en Super 8 en Singel 8 met  en zonder  geluid.

Nieuwe gemakkelijke prijzen voor het overzetten naar DVD of naar een bestand in MPEG-4 of MOV formaat naar keuze: 1 duidelijke prijs.

Ook mogelijk om naar een bestandsformat op USB-stick of externe Harde Schijf te laten zetten

Klik op de rekenmachine om naar de pagina te gaan om uit te rekenen wat het overzetten naar DVD kost.

Kosten smalfilm overzetten

MOV adviseren wij voor Mac gebruikers (Apple), MPEG-2 / 4 is prima te verwerken op een Windows PC met diverse videobewerkingsprogramma's zoals Pinnacle, Magix etc. Standaard wordt er opgenomen op 18 frames/sec., tenzij door u anders aangegeven(per spoel)!

U kunt het materiaal verzenden naar het postbusadres vermeld onder ‚Contact’ of op afspraak langsbrengen in Nijetrijne.

Wat is de kwaliteit?

kunee

Kunee Transfermachine voor Super 8 met en zonder geluid met Color Correction Module en Film Cleaning

Smalfilm op de DVD krijgt nooit dezelfde beleving en helderheid als weergave met een smalfilmprojector. Wel is het beeld goed van kwaliteit, geen ´hotspot´ en natuurlijk geen beeldflikkering, u zult veel plezier beleven aan het weerzien van beelden van uw ouders, kinderen en bekenden van jaren geleden....

Op de DVD komt een interactief keuze menu genummerd: Hoofdstuk 1 etc., meerdere spoelen kunnen gecombineerd worden tot 1 hoofdstuk. Op de achterkant van de DVD box kunt u in een tabel zelf de beschrijving van de hoofdstukken opschrijven. 

Wij zetten het smalfilmmateriaal over op een A-merk DVD (Verbatim).

Smalfilm spoelen zelf nummeren van 1 t/m XX, in die volgorde komen ze op de DVD te staan, ieder met een eigen hoofdstuk…..

volgorde0001


Maximaal +/- 2 uur en 30 minuten smalfilm op 1 DVD inclusief een interactief keuze menu.

Achtergrond muziek mogen wij i.v.m. de rechten er niet onder zetten. U kunt het beste zelf een cd opzetten of de radio aanzetten voor achtergrondmuziek, u heeft dan iedere keer wat anders en niet steeds hetzelfde stukje muziek.

Klik hier voor een calculator waarbij u zo een indicatie krijgt van de kosten !


7cm                          18cm

Standaard wordt er opgenomen op 18 frames/sec., tenzij duidelijk anders aangegeven !!

Een combinatie van video en smalfilm op dezelfde DVD is alleen op speciaal verzoek mogelijk !

Klik hier om zelf uit te rekenen wat de kosten zijn !

Het totaal bedrag is een schatting en exclusief verzendkosten. klik in de linkerkolom op CONTACT voor meer informatie. Aan de uitkomst van de berekening kunnen geen rechten ontleend worden. 

Zelf bewerken ! Laat het overzetten naar MPEG-4 in DV kwaliteit op een eigen meegeleverde externe harde schijf of USB-stick die wij ook kunnen leveren ! ! !

Zo maar wat reacties van klanten:

(maart 2007) Aan mensen die op zoek zijn naar iemand die smalfilm of iets dergelijks op cd of dvd willen zetten. Eerst heb ik op internet bij verschillende bedrijven prijsopgave gevraagd.  Omdat BLIJF in BEELD direct een goede indruk op mij maakte, heb ik mijn "oud" filmmateriaal aan hen toevertrouwd. Nadat ik het gekopieerde materiaal kritisch had bekeken kwam ik tot de conclusie dat ik met een prima bedrijf te maken had gehad en dat wil ik graag kenbaar maken.

* ze beloven wat ze zeggen

* zeer vriendelijke prijzen

* ze zorgen voor het hoogst haalbare resultaat uit het aangeboden materiaal

* ze gaan zeer zorgvuldig om met het materiaal, ze sturen eerst het door hen gemaakte resultaat, na bevestiging van ontvangst, sturen ze het originele materiaal terug.

* snel en adequaat reageren op vragen etc.

Kortom een een bedrijf wat een goed product aflevert en service hoog in het vaandel heeft staan. Veel succes met jullie onderneming.(H.E. Venray)

Rijkdom: jarenlang lagen ze op zolder. Tientallen smalfilms. Het moet minimaal twintig jaar geleden zijn geweest dat we ze voor het laatst gezien hebben. De projector was al jaren stuk, en een tweedehands exemplaar van Marktplaats bood geen soelaas. Veels te ingewikkeld te bedienen, met als resultaat dat de projector verstopt raakte met stukken film, die daardoor ook nog eens beschadigden. Nieuwsgierig hield ik wel eens een filmstrook tegen het licht in de hoop een glimp van de beelden op te vangen, maar zonder resultaat. Blijf in Beeld bracht de oplossing. Op een paar dvdtjes staat de hele filmcollectie die mijn vader geschoten heeft. Wat een rijkdom! Mensen die ik alleen uit verhalen van vroeger ken, lopen opeens springlevend door het beeld. Mijn ouders die nu in de zestig zijn, zie ik als twintigers in het Vondelpark tijdens hun huwelijksreportage in 1965. Mijn oude oma van 93 die kort geleden overleden is, is weer een vitale zestiger die met haar kleinkinderen aan het spelen is. Fascinerend ook om jezelf terug te zien, als klein jochie. En de beeldkwaliteit is geweldig. Glashelder zie je alles op de televisie. Alleen de meubels, en de kleding verraden dat de filmpjes in de jaren '70 geschoten zijn. Ik ben Blijf in Beeld zeer erkentelijk voor het conserveren van al mijn herinneringen. (M.G. Purmerend)

In onze familie zijn wij in het bezit van 17 smalfilms. De films dateren uit de periode 1966-1986. U kunt zich voorstellen dat de emotionele waarde van dit materiaal erg groot is voor de familie. Aangezien wij ons realiseren dat de originele film vergankelijk is, wij het risico van het slechts 1 origineel hebben erg groot vinden en de uit 1966 daterende projector ook niet het eeuwige leven heeft, zochten wij naar een oplossing. Wij vonden dit in uw service om de smalfilm over te zetten naar een dubbele set DVD’s, die wij nu op verschillende locaties bewaren. Daarenboven moeten wij zeggen dat wij aangenaam verrast waren met de geleverde kwaliteit en het prijsniveau. Tevens vinden wij dat de afwerking (DVD box, hoofdstukindeling, label, uniek hoesje met beelden van film) getuigt van hart voor het product. Wij willen u hierbij dan ook hartelijk danken voor de door u geleverde dienst!

Het ziet er allemaal prachtig uit! Een aantal vrienden van ons waren in afwachting van de kwaliteit. Als wij tevreden zouden zijn - en dat zijn we - gaan zij ook bij je bestellen. Dank voor het geweldige werk.

Bij deze mail ik je dat de DVD's vanmorgen zijn binnengekomen. Ik heb ook meteen even wat zitten kijken en mijn complimenten voor het geleverde werk in ieder geval. Het  ziet er echt fantastisch uit hoor! Het was voor mij ook maar avonturieren natuurlijk omdat het niet niets is om zo die banden op te sturen. Maar gelukkig het vertrouwen in de totstandkoming van deze DVD had ik wel omdat je inderdaad zoals je afgesproken had de zaak via mail te zullen doen. Ik ben nu de trotse bezitter van een DVD met beelden van vroeger, beelden die je wel een beetje weet nog maar toch in je verleden wat zijn vergeeld..., maar nu de DVD er is komt het verleden weer in kleur terug. Hartelijk bedankt voor het geleverde werk en ik zal iedereen die het maar wil weten op de hoogte stellen van je werkzaamheden. (J.C.)


 zo maar een paar schermafdrukken vanaf de BLIJF in BEELD DVD

                                          


Geachte heer Westerhuis, ik heb de DVD bekeken ik vind de kwaliteit zeer goed voor die oude film

Tot mijn schande moet ik bekennen dat het er nog niet van gekomen is u te bedanken en te complimenteren voor de voortreffelijke DVD's van mijn super 8 smalfilms. We beleven er veel plezier aan. Op uw site gaf u aan, dat er sprake zou (kunnen) zijn van resultaatverlies ten opzichte van de oorspronkelijke films. Ik ervaar de weergave via het beeldscherm echter als vele malen beter dan het toch altijd wat schokkerige beeld via de filmprojector! Derhalve koester ik nu een waardevol bezit.

We hebben de dvd bekeken en zijn zeeeeer tevreden. De opnames zelf waren al van mindere kwaliteit, maar wat je ervan gemaakt hebt is heel leuk. VAKMANSCHAP !!!

Hartelijk dank! Ik heb pas dit weekeinde de gelegenheid gehad om met mijn familie naar de oude filmpjes te kijken en ik wilde u - ook namens hen - onze welgemeende complimenten maken. Ik had enig kwaliteitsverlies verwacht bij de omzetting naar dvd maar de beelden waren beter dan ik ze in mijn herinnering had! Nog een technisch vraagje dat gisteren bij ons opkwam - heeft u ook een systeem gebruikt om bewegingen in het beeld te dempen? We vonden de beelden veel 'rustiger' dan vroeger.

Nadat ik aanvankelijk een beetje sceptisch was met betrekking tot de scherpte van het DVD beeld op mijn computer (ik zat er denk ik te dicht op) ben ik nu reuze enthousiast over de videokwaliteit via de TV. Zelfs mijn vader, die altijd opmerkingen maakt over de scherpte van video's t.o.v. smalfilm, had deze keer alleen maar positief commentaar en dat is werkelijk uitzonderlijk. Het zijn nl. zijn films. 

film reel

U kunt het materiaal verzenden naar het adres vermeld onder ‚Contact’ of op afspraak langsbrengen in Nijetrijne.

Heeft u nog vragen, neem gerust contact op met ons: info@blijfinbeeld.nl


© BLIJF in BEELD 2023 - Tel.: 0561-480913 of 06-10913140 - E-Mail: info@blijfinbeeld.nl Adres: Pieter Stuyvesantweg 122 - 8481 JA - NIJETRIJNE